Akadálymentes változat
Fejlesztések településünkön

© Fotó: Cseke László

Befejeződött a hivatal épületének, a ravatalozónak és az ifjúsági háznak a felújítása. A kivitelezések során a helyhiány, illetve a költözés miatt voltak kisebb nehézségek, de sikeresen megoldottuk ezeket a problémákat is. Ezúton szeretném megköszönni a lakosság megértését és türelmét!

 

 

A felújítások során nem csak a homlokzatok és a belső terek újulhattak meg. A közfoglalkoztattoknak köszönhetően a hivatalnál parkosításra is sor kerülhetett. A közmunkaprogramban előállított anyagokból (fűbeton, kerítéselem) méltó módon tudtuk szebbé varázsolni a település főterét és annak közvetlen környezetét. A díszítésből és csinosításból - mint tudjuk - soha nem elég, és mi papi lakosok szeretjük a szépet.

 

A megújult ravatalozó környezetére is nagy hangsúlyt fektettünk. A kettős kereszt köré megépített piramis, az újjáépített kerti kutak, a kihelyezett köztéri padok és a temetőkapu, a faluvégen készített kerítés, mind-mind a közhasznú munkások kezeinek munkáját dicséri. Csakúgy, mint a turistaszálló területén kialalkított zárt belső parkoló is.

A közmunka programban vannak olyan munkafolyamatok, amik kevésbé látványosak vagy adott esetben hónapokkal később hozzák meg a várva várt eredményeket. Ilyen pl. a mezőgazdasági program vagy a varroda beindítása.


A fejlesztési időszakok alatt nagy örömmel tapasztalhattuk, hogy a kíváncsi szemek mennyire is tudnak örülni az egyes felújításoknak, melyek minket is büszkeséggel töltöttek el.

Czérna Gábor, polgármester
Főoldal