Akadálymentes változat
Aranylakodalom, Gyémántlakodalom

"Oly sok szépet ígértünk egymásnak
Forrón lángolt szerelmünk tüze
Ha mindig ily szép lenne az élet
Nem is lenne szükség esküre.
Legyen bármily hosszú is az élet
Sírig tartó boldogságot ad,
S bátran nézhetsz az emberek szemébe
Mindaddig, míg betartod szavad!"


(Dayton)


Aranylakodalom


Idén ünnepli arany lakodalmát a településünkön lakó Koi Ilona és Oncsó László. Minden ember életéről egy-egy regényt lehetne írni, és a házasságban eltöltött ötven, illetve hatvan év bizony nem mindennapi esemény.

Ilonka néni és Laci bácsi élete sem mindennapi: voltak jobb napok, de voltak igen kemény megpróbáltatások is. Mégis, vagy ennek ellenére, kitartottak egymás mellett; 1965. november 20-a óta kapaszkodnak egymásba, és kicsit büszkén tekintenek fel társukra. Nem adták fel az első akadálynál, hanem mindvégig kitartottak, feltétel nélkül megbíztak egymásban, egymás apró-cseprő hibáit el tudták nézni, mert tisztelték és mélyen szerették egymást.

Szerelmük tüzével megalapozták a közös életüket, küzdöttek egymásért, a családért, a megélhetésért – mert tudták szüleiktől, hogy az életben semmit nem kapunk ingyen.

Szerelmük lángja lassan izzó meleg parázzsá csitult, de nem szűnt meg, az a hatalmas láng igazi mély emberi szeretetté változott, és helyén nem a hideg hamu maradt, hanem az már gyermekeik szemében lobog.Maguk mögött hagyva öt évtizedet, nyugodt szívvel tudnak egymás szemébe nézni. Fél évszázada kötött esküjük megsárgult békében, csendesen. Egymásból merítettek erőt, hitet, türelmet, egymás válláról átvették a terheket, együtt gyűjtötték csokorba a szép emlékeket.

Kicsit meghatódva, szívből gratulálok, és életükbe békességet, áldást és jó egészséget kívánok!

                                    Dobos Lászlóné
                                    anyakönyvvezető

Gyémántlakodalom


Idén ünnepelte 60. házassági évfordulóját a településünkön lakó Molnár Ilona és Galgóczi László. Ilonka néni és Laci bácsi 60 éve fogadtak egymásnak örök hűséget. Azóta is kitartanak egymás mellett jóban-rosszban. Ezúton kívánunk jó egészséget, békességet további boldog éveket! 

 

Főoldal