Akadálymentes változat
SZOC-FP-18-KK-0195 "Kisállattartási program folytatása és családi mintakert kialakítása Pap községben"


Az idei esztendőben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő által meghirdetett szociális földprogram támogatására kiírt felhívásra községünk 950.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.


A program keretein belül Pap Község Önkormányzata és képviselő testülete által kiválasztott 30 szociálisan rászoruló 60 év feletti, de még aktív életet élő nyugdíjas részére, családonként májusban 10 db napos kacsát és a nevelésükhöz szükséges 1q indítótápot és 1q szemes kukoricát oszt ki. Valamint egy szociálisan rászoruló 60 év feletti kisnyugdíjas portáján mintakertet alakíttat ki, amelyhez a szükséges kisállatállományt, a nevelésükhöz szükséges takarmányt, konyhakerti növényeket, gyümölcsfákat és virágos rész kialakításához szükséges növényeket juttat.


A pályázatban résztvevő harmincegy nyugdíjast az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a haszonállatok és takarmányok kiosztásra kerülése előtt az oktatásért felelős szakember áprilisban heti rendszerességgel elméleti oktatásban részesíti, amellyel kisállattartáshoz szükséges tudást sajátíthatják el. Továbbá a program lebonyolítása alatt folyamatos szakmai segítséget kapnak.


A mintakertet kialakító kisnyugdíjas irányított keretek között portáját bemutatja és tapasztalatait megosztja az érdeklődőkkel. A pályázat keretein belül a kiválasztott 60 év feletti nyugdíjasoknál a részükre kiosztott kisállatállomány és a tartásukhoz szükséges takarmány átadása után követő hetekben helyszíni szemléket tartunk és az agrármérnök segítségével kiértékelésre kerül a program sikeressége.

Kapcsolódó dokumentumok:
Szakmai beszámoló


Főoldal